teisipäev, 13. jaanuar 2009

Kunst köögis. Kostitame külalisi boršiga

Otsisin kokaraamatust retsepte, et millega oma külalisi üllatada, leidsin järjehoidjaks pandud paberilipaka allpool oleva jutuga.
Uh, võiks borši pakkuda küll, aga... kuramuse suur valik.

Impressionism - toiduaineid mitte tükeldada, vaid peenestada blenderis
Ekspressionism - panna terved peedid keema, tunni-poolteise pärast porgand, kartul, sibul ja kapsas, kõik tükeldamata. Keeta 3 tundi
Kubism - kõik supi juurikad ja liha lõigata kuubikuteks
Romantism - borši serveerimisel puistame taldrikusse roosiõisi
Sümbolism - külalistele serveeritakse taldrikul paberitükke kirjaga "sibul", "punapeet", "porgand", "liha"
Sürrealism - serveerida borš, mille lisandiks kallatud pudel viina
Hüperrealism - keeta peet ja kartul, tükeldada, lisada tükeldatud sibul, kapsas, hapukurk (võib asendada heeringaga), segada ja lisada toiduõli
Arhailine kunst - asetada aedviljad korviga lauale
Alternatiivne kunst - keeta borš mitte loomaliha ja peediga, aga näiteks suitsupardi ja ananassiga
Modernism - asetada lauale supikonsentraat purgiga
Sotsrealism - keeta supp riknenud kartulist ja pidada külalistele loeng juurvilakasvatuse suursaavutustest võrreldes 1913. aastaga ja ülistades laual oleva supi maitset võrreldes ennerevolutsiooniaegse supi maitsega, võib lugeda ka Brežnevi kõnesid, rahulolematust ilmutanud külalised visata uksest välja
Neoprimitivism - külalised saadetakse poodi aedvilja ostma, neile antakse ka võimalus supp ise valmis keeta
Abstraktsionism - suvalised õuest korjatud taimed kallata üle keeva veega, keeta 40 minutit, soola ja pipart maitse järgi
Neoklassitsism - värske liha asendada puljongikuubikuga ja lisada kuivatatud aedvili
Kontseptualism - taldrikusse kallata keedetud vesi, serveerida külmalt
Hüperkontseptualism _ serveerida külalistele maitsev borš ilusas supitirinas, peita ära kõik söögiriistad, et külalised neid ei leiaks ja edasilükkamatuid asjaolusid vabanduseks tuues lahkuda kodust.
Opkunst (optical art) - kallata supp taldrikusse ja näidata seda külalistele kaugelt
Popkunst - ettevalmistatud supiaedviljad kallata üle piiritusega ja süüdata
Happening - peale seda kui külalistel maitsev härjasabast keedetud borš söödud, näidata neile supis keedetud suurt rotipead, happening " A´la saba lõikamine kaelast saati"
Performance - võtta külalisi alasti vastu
Postmodernism - külalistele kallatakse taldrikusse kujutletavat suppi ja kes nuriseb ja keeldub söömist jäljendama, vistatakse välja kui ebakultuurne korrarikkuja
Sotskunst - keeta supp eksootilistest puuviljadest ja demonstreerida külalistele videosid "Venelaste vabadusvõitlusest eestlaste ikke all pronksiööl"
Rahvakunst - serveerida külalistele väike ports kama ja ise borši süües kiruda riiki ja valitsust, et põllumajandus sureb ilma 100% dotatsioonita välja.

5 kommentaari:

Eve Piibeleht ütles ...

Kohe raske valida, millist retsepti eelistada :)

MUHEDIK ütles ...

Teeks kohe kõiki järjest:))))

elfriide tramm ütles ...

heh, väga lahe :)

/lõõritades vasakule ära/
...ja peeti me ei söö, ei söö, ei söö....
:P

Kiku ütles ...

Ehhe praeguse majandussurutise ajal kõikse parem variant!!!!Sümbolism - külalistele serveeritakse taldrikul paberitükke kirjaga "sibul", "punapeet", "porgand", "liha"

Köögikata ütles ...

oijeerum :o)))))))))))))