kolmapäev, 16. juuni 2010

Veel üks täna

Vahelduv päikesepaiste ja kuramuse külm tuul. Ei aita sulevest ega fliisjakk selle peal, pane või vateeritud suusapüksid jalga.

Aga Lillekasvataja kommentaar eelmises postituses tõi meelde ühe naljaka loo.
Värvipiltidel paistab palju asju teisem ja ilusam. Kunagi ammu kui värvifotod olid küllaltki haruldased, palus üks hea tuttav teha minul pilte koos talle külla tulnud Soomes elava õega (mu tuttav jäi sõja ajal Viiburis venelaste kätte, ülejäänud perekonnal õnnestus kaugemale põgeneda).
Ma selline äpune votugraaf, ega eriti ümbrust ei vaadanudki, peaasi, et valgus õige, tuulevaikne, inimestel soengud korras ja ilus naeratus näol. Filmikasseti andsin tuttavale tema soovil, et kõik fotode kulud tema maksta.
Kusagil kuujagu hiljem tuleb see tuttav külla, nägu säramas ja üks foto näppus, et vaata ise, mis imega sa hakkama said! Õnnestunud foto jah, valgus just õige, ülesvõetud õeksed ilusad ja... ja vot siis sain aru oma apsakast, tagaplaanil oli naabrimehe värskelt valminud välikemmerg, mis säras kuldselt päikesepaistest ja selle ümber lokkavate lopsakate takjapuhmadega, see ebajasmiini suur puhmas, kelle alla ma õeksed sättisin tuulevarju, pudistas õielehti ja need lausa sätendasid takjalehtedel. Tuttav oli ka selle saatnud oma õele, et ilus foto, ilma süvenemata tagaplaani ja alles siis kui õde kirjutas, et kahju, nii lühikest aega(kauem kui päevaks luba ei antud ja sellestki suurem osa Tallinnas) sai külas oldud, seda ilusat suvilat ja imelist lilleaeda ei jõudnudki vaadata.
Jajah, pildil kena kõik, aga me ju teadsime tegelikkust ja olime naerust lausa kõveras.

5 kommentaari:

deia ütles ...

ihhii - aga üks korralikult ehitatud ja ülesvuntsitud peldik võib olla ilusamgi kui mõne mehe mitmemilline maja. Kui ta on nö omas elemendis. Mu meelest on nii.

Ja takjas on ju üks vägagi kasulik lilleke - kena kah vahest :D

deia ütles ...

aga paganama külm on jah täna. muidu poleks ju väga vigagi - aga see vinge tuul. mul rohi vajab hädasti niitmist - nu ei julge selle tuulega õue minna - nädalavahetusel olin alles palaviku ja kurguvaluga siruli maas - köha tahab siiamaani veel ära lämmatada.

Tsiil ütles ...

oh, see oli nii hea lugu ja ilmselt pilt ka :DD
Tartu hommik oli külm, siis tuli hoovihm ja nüüd on päike, aga soe ei ole mitte. Tuul on külm.

MUHEDIK ütles ...

Minul on täna paks talvejopp seljas ja õues käin ainult vups sisse, vups välja, tuul on külm ja sajab kah. Ja säärase külmaga pole must mingit töötegijat, ma kangestun nagu koolibri:)

Aga takjas on ju vääääga ilus taim. Imelik, igasugu muid putkesid ja laialehiseid, mis mujal maailmas veel hullemad umbrohud, peame kultuurseteks, aga omad ei kõlba mitte. Ja hästi ehitatud kemmerg võib küll ju aias kõige pilkupüüdvam element olla:DDD
Ja kui pildil hästi välja kukkus, oli ilmselt ka tegelikkuses nii:)

Köögikata ütles ...

Mulle ka takjas meeldib. :o)
Hmm, kas täna oli külm? Mul pole mahti olnud tähele pannagi. :oP