kolmapäev, 8. juuni 2011

Nagu "vene" ajal

Nostalgiline situatsioon, et raha küll leidub, aga kaupa aja tikutulega taga, kaasates suure ringkonna sõpru-sugulasi-tuttavaid. Siis lohutasime, et need "sotsialismi rõõmud" ja kadestasime kaupa täis kapitalismi.
Riigikorra muutus tõi kaasa küll kaubauputuse, aga ei enamat. Tegelikkus sama - mis kättesaadav, sellest enamus rämpskvaliteediga ja mis natukegi kasutuskõlblik, see kallis ja mis kvaliteetne, see otsas.
Natuke nördima ajasid meilile tulevad teated: vabandage, aga otsas...
Eilne aga ajas lausa muigama: "Vapandage, aga kahjuks ei ole saadaval meil selline fotoapparat, teadame kohe kui tullep".

No nii. Otsingusse kaasatud nüüd väljamaa keeli mõistev suguselts :) Hoiame edasi pöidlaid.

Aga no mitte ei saa aru, miks üks vanamuti tahab just seda, mida ta tahab, on ju kindlasti samaväärseid (kuigi "eestikeelega" kohtades ei leidnud ka ühtegi alternatiivset "apparati")

5 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

Kapitalism kui kasumile orienteeritud ühiskonnakord ei lubagi toota kvaliteetset kaupa. Vaja on ju ainult müüa ja müüa ja muudkui osta, osta, osta ja veelkord osta.

Pisi-Pisi ütles ...

Kirjutan Muhediku jutule kahel (võib ka kolmel) käel alla. Tegelikult on see nii kurb, et asi sedasi on. Ja siis ajadki taga mingit nõukaaegset jullat, mis töötab, selle asemel et osta järjekordselt kaasaegne kohe purunev junn...
Mulle tundub, et ühiskond hakkab väsima sellest pidevast tarbimisevajadusest/-nõudmisest.

Eve Piibeleht ütles ...

Mis ülidefitsiitset imelooma sa siis otsid? Minu jaoks on olnud väga hea tehnikaostukeskkond www.markit.eu, kaamerat ma sealt küll otsinud pole, aga muud tehnikat küll

Hiline ütles ...

Ikka suurt ja rasket (väiksemad ja kergemad lihtsalt kaovad :D) ja minu nägemisele (displeilt ei näe ma tuhkagi) sobivat finepix S200EXR ja leiti amazon.de -st. Esialgu pole veel entschuldigen´i meilile tulnud :)

Köögikata ütles ...

Jah, nii ta on - kaupa kuhjades, aga mitte seda, mida vaja oleks. Või siis on hind laes. Eriti nõme, et lihtsad kuidagi kokku körtsitud hilbud on SELLE ja SELLE firma nimega (millest enamust pole elu sees kuulnudki) ja röögatult kallid. Ja õmblused on tehtud sellise niidiga, et kui laps käib klassiekskursiooniga batuudil hüppamas, naaseb koju sääreosast sääreotsani lagunenud jalgevaheõmblusega...jne, jne.
acksa - ei jaksa jah enam tarbida.