kolmapäev, 7. september 2011

Tuhkatriinu tõld ja...

Kui ma täna hommikul köögis laveerisin noorperenaise konserveeritud kõrvitsasalati purkide vahel, tuli meelde, et polegi veel kekanud - nädalajagu tagasi toodi künkaveerult noorperenaise peenramaalt ära selline "nunnu", mis väga tõenäolisel sobiks Tuhkatriinu tõllaks :DDD

Noh kui kärusse oli seda kerge (allamäge) veeretada, siis kärust kätte saada tükk tegu, kaalult paarsada alla 50 kg.

... ja naerukoht - umbes samal ajal tõllakõrvitsa mäest üles tirimisega "sügasin" natuke oma näppe, tegin mosaiikpoti tooriku ja... nojah, tegijal juhtub :) kuigi ma selles sinises plastkausis olen kümmekond potitoorikut teinud, olen nad sealt ka kenasti välja saanud ka ilma kaussi õlitamata, aga nüüd nädal möödas ja ... pott ikka kausis. Ei kavatsegi välja tulla, raputada-koputada ei saa, sest õhema seinaga, armatuur tuleb alles mosaiigisegu alla.
Nii ongi, et kätte saan alles siis kui segu täielikult kuivanud, potis olles lootus siis umbes kuu-poolteise möödudes.

7 kommentaari:

Ise Hakanud Lillekasvataja ütles ...

Assa mida kõrvitsat! Hüva marineerimist või mis Sa ta`ga teed.
Aitäh meelde tuletamast. Peaks ka oma kõrvitsad vist varsti ära korjama

deia ütles ...

Võimas!
Kuna ise kõrvitsat ei söö - siis aias teda ei kasvata kah. Kui mehel kõrvitsa isu tuleb, saadan ta siis kas oma ema juurde või tema ema juurde :D Mugav eks :D

Eve Piibeleht ütles ...

Deiaga sama suhe kõrvitsaga...sellegipoolest on ämm siia paar purki suutnud sokutada.

MUHEDIK ütles ...

Vägev! Just tahtsin küsida, et mis sellise suurega tehakse????
Mingit purgiollust solidaarselt Deia ja Thelaga ma ei tarbi, selliseid päris pisikesi (alla 1kg) panen küll igasugu hää kraamiga täidetult ahju ja maitsevad nad päris kenasti, aga see värgindus ei mahu ju ahjuukse poolegi.

blogger räägib vinobin- kas kõrvitsast tehakse ka veini?

Tsiil ütles ...

Kõigepealt meenus mulle Muhediku õpetus kõrvitsast kui liaanist :D

Väga priske ja annab vajaliku tõlla mõõdu välja küll:)
Kui ma veel purgitasin, siis tegime kõrvitsat nagu õunakompotti, maitseks sai pandud nt ananassi essentsi või ebaküdoonialõike. Äädikat ja nelki ma ei tahtnud.
Aga seda purki ajada! Jõudu!

Köögikata ütles ...

Äge! Mu emal on ka üks peaaegu samasugune nunnu, ma ei suutnud teda koos perega autossegi mahutada, jäi veel ema tuppa resideerima. Ma soovitasin sellega hoopis Paunveresse minna...
Koju tõin ühe pisema ja nüüd plaanin laupäeval sellest salatit keeta, pohladega. Kas keegi on pohladega proovinud? Meil on pühapäeval Kostiveres mõisapäeval hoidiste konkurss, kus me oma seltsiga ka peame väljas olema. Mõtlesin, et see näeks ilus välja.

Hiline ütles ...

No jah, et mis tast teha? Mina ei söö ainsana siin peres kõrvitsasalatit, see-eest teised suure isuga. Praeguseks salatiks noorperenaisel tehtud ainult kolmest suurest kõige väiksem (purgid otsas ja keldris ka ruumipuudus), järge ootavad siis veel ligi 30kg-ne ja see suur nunnu, aga neid aega kevadini teha.
Mina söön kõrvitsat ainult kas toorelt või küpsetistes, muide, ma ei söö ka pohli