neljapäev, 10. aprill 2008




















Neli aastat tagasi otsustasin oma ukseesise uute kõnniteeplaatidega katta... ja siit sai tegelikult alguse mu aia "kivistamine"

Siin siis minu nelja suve tegemised - üle 200m2 plaaditud tsemntkiviga, väravapostid koos sissesõidutee piiretega, väravad tegi mees ise.
Konnakaev või berna "joogikauss", kuhu koguda vihmavett ja kividega peitsin ka osa vihmaveetorust.
Oma lemmikkassi mälestuseks kividega ääristatud lillepeenar ja kassidega veekaskaad grilliplatsi ääristamas. Ning mu suurim töö, millele kulus alates kuuseheki mahavõtmisest valmimiseni kolm suve teiste tööde kõrvalt, 16m pikk ja 1.80 kõrge kivimüür.
Selle kivimüüri juures tegutses ka väike seltskond kodukaunirlasi, kellega sai korraldatud pisike kiirkursus kivimüüri ladumises. Kahju, et kivid said juba tunniga otsa (minu päevatöö varu), KK-lased on ikka üks usin rahvas!
Mehe tehtud (suuremjagu) on aga juba aastaid tagasi kamin-pliit-suitsuahi, suur maakiviseintega (mina ladusin ainult 3 kivi paika) garaaž-töökoda ja minu hobitamise ruumidega ning eelmisel kevadel keevitas kokku mu ronililledele võrestiku ja tegi terassikatuse.
Aga mu aeda mahub veel kive... ka lillepeenrad kavas katta kergkruusa multshiga, pole ma sugugi nii usin, et peenraid rohida.
Ja kuna ma olen selline kivihoolik, siis vean neid seni kuni mu "neljajalgne sõber" Mazda neid vedada jõuab.

7 kommentaari:

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Hästi vinge! Mul pole sõnu. Ei tea, äkki kutsud kunagi korraks külla meid? Me tooks kohvi? Et imetleda neid müüre? Ja päevaliiliaid? Ega me eriti tüli ei teeks
Kas Su mehel on mingi erikoolitus kohe selle müüri ladumiseks? See pole ju päris niisama, et hakkad laduma ja ongi valmis.

Mari ütles ...

Omg, ja see kõik on tehtud nelja suvega?
Mul hakkas päris piinlik enda saamatuse pärast, juba kolmandat aastat toimetan siin väikeses linnaaias ja ikka pole valmis.
Noh igatahes võtan ennast kokku, su eeskiju on nakkav:)
terv
mari

Hiline ütles ...

Ega mul külaliste vastu miskit ole, võid ikka tulla. Suve poole, siis kui lilled täies õites. Praegu mul ees suuremad kaevamistööd - pojengid ja astilbed on juba kohal ja tulemas veel 40 sordi piires hostasid, aga mu pea kuuajaline põdemine lükkas kõik tegemised nihkega suvesse ja ega praegu pilt mu aiast eriti vaatamist väärt ei ole.
Kohvi on endal, mind varustatakse lavazza cemaga hästi - kingiks võid tuua pool meetrit kaevatud lillepeenart.
Aga hoiatan - paljud siinkäijad on nakatunud kas müüriladumisse, päevaliiliatesse või ehete tegemisse. Nüüd mul plaanis aeda ka natuke mosaiigiga asju teha

Kadri ütles ...

Jeerum. Ma olen ju varemgi neid pilte näinud, aga ikka võtab aukartusest tudisema :) Ausalt.
Ma olen suurema osa oma elust piisavalt suure aiaga eramajas elanud ja nüüd siin Viljandis korteris- ahistab krt ! :p Ja kadedaks teeb.
Samas viimaste aastate jooksul olen sattunud väga paljudesse nö disainaedadesse ja pean nentima, et sinu aed on nende kõrval superluks. Täitsa siiralt kohe. Kõik on paigas, ei ole midagi "üle" või vales kohas.
Ja ilmselt ikkagi mõjub ka see, et aiaomanik on ise omad ideed teostanud, mitte pole lasknud nö võõraid toimetama.
Jaksu ja päikest! :)

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Ega ma mõelnudki, et nüüd kohe. Ikka kunagi... no siis, eks näha ole. Ja Su nakkusi ma ei karda. Ehete vastu olen ma immuunne, müüriladumise pisik juba on peres sees ja päevaliiliad eriti minu aiamulda ei taha. Enamik kohti liiga lage, pole varju nende jaoks.Olen pojengi-tulbi inimene.
Aga kuidas ma selle peenra Sulle kohale saan... seda ma küll ei tea...

Kiku ütles ...

Superlahe aed sul! Mina olen ka kivide fänn, muudkui käin igalt poolt neid oma Audiga vedamas. :)

Eve Piibeleht ütles ...

Kivifänn minagi :). Õnneks on mul nad enamuses omast käest, tõsta mul neid enam ei lubata :(