esmaspäev, 6. juuli 2009

...viljakat huumuserikast mulda...

Ja jaa..., et mis mul pojengidel taustaks?
Igat.
Kõik, mis nende puhmakeste vahelt ja üle välja paistab - naabri plank, puuriit, sirelid .... ja loomulikult kassid-bernad ka. Kusagil ka siberlasi ja päevaliiliaid ja veel natuke kedagi.
Tegelikult ega mu aed olegi ILUAED, see nagu rohkem, filosoofiat appi võttes, pluralistlik hilism.
Ridikül, mida pole pikka aega tühjaks raputatud.

Aga võiks natuke korrastada ja liikidega rikastada.

Haa, löö mingi esimene interneti lillekataloog ja hakka valima - vot kobarpea just see, kes võiks ilusti mahtuda Carina , Akroni ja Barrington Belle taha, ruumi on, muld sobib, naabriteks tahab siberlasi ja päevaliiliaid :) eh, vot neid naabreid võin ka hulgim pakkuda, aga... ära kutsu vaimu välja - ta kurjavaim kogub vist kogu naaberaia teod enda kallale :(
Otsime siis tigudekindlamat.
Vast ? manjah - noh kui natuke urgitseks ja kärutaks, siis saaks viljakat küll, aga kahjuks on seal sügavapõhjaline ainult "mutimetroo", enamus pojengi istutuskoha pinnas sai ju sinna pandud :(

Eh, parem lüüa arvuti kinni ja mõelda, kuidas meelitada meest veel üht koormat mulda tooma, mul jäi siberlaste peenrasse tibakene puudu.
Vihma ka peaks hakkama sadama - mul asendati täna lõpuks kastmisvee toru otsas olev katki läinud ühendusmuv.

Kuulge, kas on olemas mingit riistapuud, millega võiks neid äraõitsenud lillevarsi ja muud halvasti komposteeruvat staffi peenestada? Oksapurustaja ei kõlba, järele proovitud.
Muruhakkes ei saa ka kõike pehmeks "küpsetada", liiga palju.

6 kommentaari:

deia ütles ...

vot seda viljakat mulda palun siiagi saata:D
Aga kui läheneda sellele purustamisele loominguliselt, nagu sina ikka kõigele lähened, ja kui kodus on olemas see veneaegne õunapurustaja ja mahlapress - siis äkki kuidagi annab kombineerida:D

Köögikata ütles ...

Mulle oleks ka mulda väga vaja, eriti just viljakat. Võin viljatut liivasossi vastu anda :oD.
Lillevarred lõigun nendesamade kääridega lühemateks juppideks ämbrisse, millega neid maha lõikan. Aga mul just vastupidi häda - muruhaket nii palju, et ei jagu muud kraami sinna vahele piisavalt.

MUHEDIK ütles ...

Mis maailmas te küll kõik elate? Mul küll aina sajab ja tänane on eriti kõle ja kole vihm;(

Mina ei vaeva üldse oma pead nende varte peenestamisega, murran ainult pooleks- topin kõik kompostrisse- tal veel nii peen nimi- Gröna Johanna:D Nii, et Johanna sööb kõik päris kenasti ära. Kui veel veidi muruhaket peale, on järgmiseks hommikuks kuhi alla vajunud ja siis võib uue portsu sööki talle anda:)Nädalavahetusel mahtusid sinna kõik pojengi-ja liiliavarred, muud staffi ka veel. Täna panin veidi turvast ka, muidu puha roheline kraam.

MUHEDIK ütles ...

heh, eile uurisin liilialehekülgi, :) Johanna sai ikka iiristevarred

Hiline ütles ...

Mu 900l, mitte küll Gröna Johanna, on juba täis ja sügiseni peab laagerduma kokkupoole ei või ka pressida, muidu katkeb kompostimise protsess ja sügisel ei saa vell mukitki.
Ja uusi hosta ning pojengipeenraid ka ei tee, kuhu võiks need 4 kärutäit tulbilehti, siberlaste õievarsi (see tavaline sibirica, kes meetrise läbimõõduga ja ligi 2m kõrgune sai vaeseke ühes tuulekeerises väga räsida, tuli "viisakamaks" kärpida) ja kuramuse haned ei söö porgandivarsi! Seda kraami ei raatsi lõkkeplatsi ka viia :(
Saaks peeneks, võiks muruhakkele juurde segada.
Meil ka sadas :)))

elfriide tramm ütles ...

ma ostsin selleks otstarbeks eelmisel aastal kapsaraua. sai teist ikka jupp aega taga otsitud. ihusin alt veidi teravamaks ja täitsa ok.