neljapäev, 25. veebruar 2010

"Tomatikook" ja "maasikamunad" :)))

Olen üldiselt nn kuufaaside järgija, aga pikaaegsete kogemuste järgi võin kinnitada - taimedega tegelemiseks pole midagi tähtsamat kui tahe teha ja soojad käed, näidaku need külvikalendrid ja kuufaasid mida tahes.

Täna siis minul "tahtmist taevani ja soojad käed" :))) Lisaks sõbranna saadetud pakike, milles isegi kokkuahnitsetud lemmikute sortidele tubli lisa.
Raske valik, ladusin tomatisordid ritta ja panin pimesi näpu peale ainult kaheksale pakile.
Maasikad kavas kõik külvata, nendes munatopsides 5 sorti 11-st, teised loodan ka lähipäeval. Asi selles, et vist mida suuremad mammud, seda väiksemad seemned ja neid külvates silmad nõnna pealuu seest väljas, et prillisangad enam ei ulatu kõrvadeni :D

Meeldib asju taaskasutada - äraviskamisega aega küllalt, las "tenivad" mind veel natuke ja nii ongi aknalaual tomatikook ja maasikamunad - kulinaarsed külvid :DDD
Vahepeal pidin silmad ka kuklapoolele keerama, Kass Kurepoeg oli pleedil päikese käes peesitades une täis maganud ja üritas veel pooleliolevast kampsikust vardaid välja kiskuda, et siis ilma segavate asjandusteta kampsikupusasse pugeda ja tehtud lahtiharutada :)

Triibuline nurgake - tiigriaasta ikkagi :)))

Täna jälle ilus päikseline päev, vaatamata, et temperatuur pole veel üle -5 tõusnud, öösel oli -16,7

5 kommentaari:

Köögikata ütles ...

Ise oled süüdi, et nii kassiema moodi kampsunit kood. Kuidas ta vaeseke peaks vahet tegema, kui triibudki kõik sama tooni kui tal. :oP

elfriide tramm ütles ...

hiline, ma otsisin, kuid ei leidnud seemnemaailmast ei tshudo rõnka tomatit ega ka rozovõi giganti. kas sul äkki on alles lingiaadress neile?

elfriide tramm ütles ...

aga kamspik jah uskumatult kassi(ema)moodi :)

Hiline ütles ...

Otsas on need head tomatid jah juba.
Teist korda juba (mulle tuleb meilile teade uuest kaubast)teatan Muhedikule, et mu lemmikuid ON müügil, paistab, et M blogi lugejad on vist kiiremad neid seemneid endale hamsterdama :)
Sga võid ruttu saada veel madalakasvulist (rõdukasti väga sobiv) SultanF1
ka väga maitsvad
http://seemnemaailm.ee/index.php?GID=11260

Katrin mdmB ütles ...

Oi see triibuline nurgake on tõesti kihvt!!!