kolmapäev, 2. märts 2011

Valimiste valikud

Sel aastal see kampaania kuidagi ärritavalt pealetükkiv. Vähe veel sellest, et postkast pahna täis, millest üle poole ei kõlba isegi tulehakatuseks, ollakse eriti agarad ka raadios (telekat pole mitu nädalat vaadanud ja arvutitki kasutan vähe) "taevamannat" lubama. Tuli raadiogi kinni klõpsata. Aga paar erakonda "leiutas" telefonireklaami ja mul nüüd ka telefon seinast väljas :)
Huvitav, kuskohast võetakse see raha, mida praegu ei ole, aga mida suure suuga kõik ja kõigile lubatakse? Jagame vaesuse ringi ja kõik saavad rikkaks!?
Imelik ja halba ennustav on see paaniline, isegi hüsteeriline (eilne helistaja, kellele ma vist oma 15 korda püüdsin selgeks teha, et mul juba valitud ja ma oma otsust ei muuda) valimiskampaania. Igatahes hullem rahva ajude loputamine käimas kui nõuka ajal, kuigi ega vahet pole tolleaegsete "valitavate" ja praeguste valitavate vahel, marionettvalitsust juhitakse ju nagunii mujalt, meie omadele jäetakse ainult "vabad käed endale teenimiseks ja koloniseerimise lihtsustamiseks" (pole minu ütlus, lugesin ühe lobatoristi meie riigi olukorra kohta tehtud lühikokkuvõttest) kui enne olime okupeeritud, siis nüüd oleme EL-i koloonia ja tasapisi muutumas "valgeteks neegriteks"

Kas meil on 6-ndal valima minnes ikka mingit valikut?
Olgem optimistid, alati on valikuvõimalus olemas, isegi siis kui sind nahka pistetakse - kummast otsast välja tulla.
Ja eestlane juba on selline, et harjub kõigega, isegi võllas rippumisega. Tõmbleb natuke ja rahuneb maha.



3 kommentaari:

Eve Piibeleht ütles ...

Õnneks mulle helistatud ei ole, ilmselt seetõttu, et mobla firma hingekirjas ja lauatelefoni mul üldse pole. Aga muu kampaania ajab nii närvi küll, et isegi autos mängib kuni pühapäevani ainult plaadimuusika. Kui midagi juhtuma peaks, ehk siis keegi teatab. Ja need lubadused....ei kommentaari. Valisin ära esimesel päeval, tehtu, mitte lubaduste alusel.

elfriide tramm ütles ...

jap, mul ka valitud ning samamoodi tehtu, mitte uinamuina-umbluu alusel.

Tsiil ütles ...

Eks nad kõik taha meeleheitlikult tööd. Neid, kel aatelisemad eesmärgid, neid saab ilmselt kahe käe näppude abil üle lugeda.

Valimisraha võiks kulutada otstarbekalt, nt kõige selle peale, mida jõulutunnelites küsitakse. Riigieelarvest see raha ju tuleb.
Kui veel lisainfo ka liigub, mil moel valimiste ajal muru värvitakse, siis läheb süda ka pahaks. Sinna ma oma häält ei andnud.

valimas käidud ja asi ants. telekast loobusin suvel ja raadiot kuulan harva, aga ma ei sõida ju autoga ka.

kodus käies sattusin ka telekat vaatama, reklaam on ikka kole küll. Internetis saab teist piirata.