kolmapäev, 27. mai 2009

Mutiauk ja laulupidu:)

Kassi saba alla lendavad kõik mu ettevõtmised korda teha eelmise aasta muti- ja vihmavalingute kahjustused. Täna siis uus suur lohk murus juures :(

Kui ilmateade lubab kesk-eestis sadu, siis 99,9% tõenäosusega suve esimesel poolel minu elukoht EI ASU KESK-EESTIS! Ega samuti lõuna-, põhja-, lääne- ega idaeestis - vihma kas näidatakse natuke või unusta üldse ära, et taevast võiks ka vett tulla, mitte ainult kraanist ja jõest. See-eest suve lõpul elan just seal kus vähegi vihmasabinat lubatakse :)

Sel aastal vedas. Tehti varakult korda jõeveega kastmise värgendus, mis aga taevasi vihmavardjaid nii üllatas, et vett hakkas jõe asemel hoopis taevast tulema, Mul kama kõik, kust vesi pärit, peaasi et märg ja aia tolmust puhtaks peseb ja taimed juua saavad.

Taevases riigis vist ka majanduskriis, igatahes terve päev tibutamist, aga vihmaussidele jätkus ainult peapesuks, jalad jäid kuivaks, Smaragdibeebisid mulda tippides oli poole istutuskühvli sügavusel muld täitsa kuiv.

Täna sooja 28, 9 ja tugev tuul keerutas mullatolmu üles. Vedasin kastmisvoolikud muruplatsile sirgu ja lülitasin võimsa pumba tööle, ise muidugi kohvetama.
Telefonid on vist vanakuri ise välja mõelnud. Kui lõpuks toru hargil, olid õues juba veeloigud, isegi naabri puuriit märjaks vettinud. Paras, mis see naabrimees siis laob oma puud naise lillepeenrale, nüüd oleks hoopis lilled ilusti kastetud.

Ükski heategu ei jää karistamata, jalg sattus veel avastamata eelmise aasta mutikäiku, natuke küll lonkama võttis, aga see pahkluu valu on köömes selle kõrval - seda vajuvat maad sai pea meetri jagu, ning silumiseks läheb vähemalt 2 kärutäit isegi defitsiitset mulda, kaks neljajalgse kärutäit, mis mees kohale vedas, on nagu õhku haihtunud, mehegi pani see mulla kadumine imestama - kuhu küll sa teda topid, ise pole grammigi juurde võtnud?

Huvitav, kui vesi (?) mulla mutikäikudesse uhab, kuhu siis muti väljakaevatud muld jääb? kas vihm viib selle jõkke?
Aga kui pump lasta natuke sügavamale, kas tõmbab jõemuda mulle künka otsa tagasi?...

Tead uudist, laulupeo tule teekond läheb läbi meie krundi?!!!

Vot sedasi segati minu mõtisklusi, et kas saaks jõest oma kadunud kraami tagasi, laulupeo tulega küll tekkinud auku ei täida...

Taevake! mees segaseks läinud, kas tõesti arvab, et lühikestes trussikutes kenad mehed hüppavad üle aia ja lippavad tõrvik käes läbi meie hoovi??? Seep´see on kui liiga palju telekat vahti, seda siis veel nüüd - enne eurovalimisi.

Eh,nad viivad Tartust tule Tallinna mööda veeteed!
Selge, läks täitsa meelest, et aiatagune jupike jõge, mida mööda siis see tuli kavatsetakse viia, on ka meie.

Haa, aga vot see ajas mind naerma - kas need, kes selle maršruudi paika panid, ka meie jõge on paadiga läbinud ja kui on, siis kas eelmise suvelõpu suurvee aegu või nüüd kui vesi madalseisus?:) Mina olen, kõrgema veetasemega, hea kerge süstaga, oma purde juurest Võrtsjärveni, kuhu polegi teedpidi sõites rohkem kui 8 km, aga ainult osaliselt läbitavat jõge mööda, mille teekond on tublisti pikem kui kolm korda? :)))
Džiizis, ma oleksin nõus seda teekonda ise läbima, igatahes paras seiklus!!! :DDD

Hea kui päev lõppeb lõbusalt!

6 kommentaari:

Eve Piibeleht ütles ...

Meil sadas küll uhkesti, just leotas mu tänasteks istutusplaanideks maa kenasti läbi. Sel puhul kannatan tänase +12 kraadi välja :).

MUHEDIK ütles ...

Eile pidid sadama ida-ja lõunaeestis. Igastahes meie seal ei elanud. Ainult tuul oli nii metsik, et juba mõtlesin kas mõni puu üldse püsti ja terveks jääb. Jäid. Ja õhtuks pidi vihm lääneeestisse taanduma. Alates 21.30 paiknesime siis meie ka sinna s.t. läände ja olime seal pea hommikuni. Täna ei ole veel aru saanud, millises ilmakaares või ilmajaos oleme.

Aga mutid vist sellest mullast toituvad:DDD nimed ka nagu veidi sarnased. Kui nad meil siin hordidena kunagi elutsesid, ei jõudnud ka enam mulda osta.

deia ütles ...

Nu nii - meie siis elame lõuna - eestis, kui teie juttu uskuda. meil igastahes ladistas alates kella 12st ja müristas ja kus oli ikka tuul - ma korjasin kõik amplid ära - muidu oleks vist pidanud nende tükke laagrist minema korjama.

Köögikata ütles ...

Hehee, vaata et sa siis kaameraga kaldal passid ja tõrviku ja saatjaskonna mudas solberdamas kasti korjad ;o)

Hiline ütles ...

Kahjuks jääb see "paadid selgas läbi kõrkjate ja üle kivide" nägemata - minu piirkonnas jõgi pikalt-laialt isegi mootorpaadiga sõidetav, aga mõned km Võrtsu poole on tihkelt kõrkjadžunglit, üle veepinna paistvat põhja ja ka purdeid, mille alt ainult saledad läbi sõita saavad, priskemad peavad kaldale ronima :). Igatahes oma bellaga ma seda teekonda ei tahaks küll läbida, peaksin tursked mehed appi võtma :DDDDD

elfriide tramm ütles ...

iccccc


a siis oli mul ikka õigus, et mutid on mullatoidulised :P.