reede, 19. veebruar 2010

Lumetuisk!

Assa! Veebruar nagu ikka veebruar - see õige talvetunne nüüd ka meite mail, kuigi kellele seda lund enam vaja :)
Mina nüüd ka nagu üksikul saarel, kadunud on nii maantee kui jõetagune võpsik, naabrid on ainult alles jäänud :) ja tuul just sellest kandist, et lumi kenasti meie aeda pidama jääks! Ai, mis vänget vandumist kuulda saab kui mees teerada kühveldama hakkab :)
Ainuke häda, et kuhu ma berna pissile saadan, ta juba praegu astub üle aia nagu seda ja raadiopiiret poleks ollagi, eile tuuritasin jälle mööda küla koera otsimas, tagasi tulles leidsin ta muidugi oma vaibal magamas - hirmlumine ja hirmõnnelik :) Mul poleks miskit selle vastu, et berna vahel endale ja külarahvale, eriti veel lastele, rõõmu teeb kui see kihutavate autodega maantee nii lähedal ei oleks.

Kraadiklaas näitab -6,3 Peaaegu soe juba! :)))
Ja minule tuleb täna taimelampide pakike, nii et seemned mulda! keldririiulid ongi kuidagi nagu tühjaks hakanud jääma, ei teagi miks ma selle aknalauaaiandusega sel aastal hiljapeale olen jäänud.

5 kommentaari:

elfriide tramm ütles ...

mis taimelambid? kust taimelambid? :)

MUHEDIK ütles ...

Meil ka sama lugu. Tuisk ja sadu, olematu nähtavus. Kõik talvemõnud üheskoos ja korraga:)
Ju meil seda lumekest veel napib:)

Mind ka ei tõmba veel külvama, ju püsib lumi siis jaanipäevani:) Eelmisel aastal olid teda siin ju veel mai keskel päris ohtralt:)

Hiline ütles ...

:D On Sulle keegi öelnud, et uudishimu tappis kassi? Minule on küll, vist miljon korda, aga sellegipoolest olen veel elus :)

Tegelikult on need täisspektri säästukad, tohtri poolt silmade jaoks soovitatud. Kuna ma seda meie poodidest ei leidnud, saatsin help!sõpradele ja sain kuulda selle lambi headest omadustest ka toataimedele (sellel, kes mulle maasikaseemneid saadab, kasvavad ja annavad maasud saaki just selle lambi all, toa üldvalgustus)

Pean tänama toshit viitamaks Nodi.ee-le, sealt ma need soovitatud lambipirnid leidsingi!!!
Tiba küll teistest säästukatest kallimad, aga kui ikka 2 usaldusväärset inimest seda soovitavad, siis ikka peaks mulle ja mu aknalauaaiandusele sobima :)
Nimelt need selektiivklaasid akendel - mida eredam ja soojem päike, seda tumedamaks nad lähevad ja taimedele see muidugi eriti ei meeldinud, ega ma muidu vahepeal alles märtsi lõpupoole külve ei teinud. Aga hobitamiseks olen oma kümmekond erineva spektriga lambitoru ja -pirni läbi proovinud, aga nagu tead, veel ikka koon (mida võiksin ka lausa pimedas teha)

http://nodi.ee/smartlight-taisspekterlamp-20w-komplekt-2tk-p403.html

elfriide tramm ütles ...

ja siis öeldakse veel, et julge hundi rind on rasvane :)

pealegi pole ma mitte mingi kass, vaid tiiger! :D

kas need täisspektri säästukad on sama toimega nagu need hõõglahendusega täisspekterlambid e valgusteraapialambid? ma muidu säästupirne ei kannata silmaotsaski, aga kui need on need, siis ma oleks nõus isegi katsetama. ja muidugi taimedele .. hmm...

Hiline ütles ...

Kui Sa mõtled seda
http://www.valgusravi.ee/1/toode/344
siis minule jäi ühest lambist toas väheks, paras oli 2, aga siis muutis ta (toon näiteks siidimaali)detailid liigkontrastseks, mis väsitas väga silmi. Kohtvalgusena kasutada ei saanud (laualambis), kuumeneb (minu arust rohkem kui tavalised hõõglambid) ja pole just meeldiv miskit teha kui tuline asjandus liikumisulatuses. Aga väga hea sellega valutavaid kohti soojendada :))) Taimedele kardan, et ka vähe valgust ja oht ka taimi ülekuumutada.
Eks annan teada kui olen need säästukad järgi proovinud, senised säästukakogemused - muidu poleks vigagi kui nad kannataksid sagedamat lülitamist, aga ega nende valgusega ka ma miskit praegu teha saa, valgust napivõitu.