...või teistest maha jääda, Köögikata ajas oma õunakoogiga suu vett jooksma. Eks siis küpsetasin ka selle "universaal-nahaal" retsepti järgi, millega võib kõiki marja- ja puuviljakooke teha. Arvata võib, et tädi Marie "imporditud" retsepti järgi
Oleksin pidanud küpsetama õhk- ja altkuumusega, alumine koorik on maitsvam kui on parajalt krõbe.
Retsept:
180 g võid (margariini)
100 g suhkurt
6 munakollast
maitseks võib lisada, mida iganes - amaretot, rummi, konjakit
mina leidsin külmikust poolkuivanud sidruni, riivisin koort ja lisasin poole sidruni mahlast.
või suhkruga vahtu, lisada maitseaine ja segades munad ükshaaval (või kakshaaval, vahet pole)
Lisada jahu koos 1tl soodaga mikserdades juurde.
Ärge küsige palju seda jahu panna, raputan alati topsist mikserdamise ajal kaussi, noh, eks natuke tihkem kui keeksitainas, plaadile tõmban tainalabidakesega.
Õunad koorida ja tükeldada palju keegi aga soovib, minul natuke vähem kui 2 kg - õunakook ikkagi, mitte kook õuntega :) Kaaneeli ikka parajalt paksult, eriti kui värskelt jahvatatud.
Peale kallata siis tugevaks vahuks mikserdatud 6 munavalget teise poole sidrunimahlaga ja suhkurt siis vastavalt õuna hapususest 0-100 g
Bon appetit!
1 kommentaar:
oeh, peab minema õunu ostma. klunks. a üldiselt näljast inimest ei ole ilus selliste piltidega "tirriteerida" :P
Postita kommentaar