esmaspäev, 20. oktoober 2008

Türkiisi imitatsioon fimost

Korra lastega tegime ka türkiisi imitatsiooni. Internetist lugesime paar õpetust, aga lõppkokkuvõttes tuli välja ikka omalooming.
Võtsime türkiissinist nr.39
natuke pool-läbipaistvat, kui mälu ei peta, siis cernitit, aga võib ka PLP fimot, musta ja kuldset nr. 11
Riivisime tiheda auguga riiviga 2x need lisad läbi, lisasime türkiissinisele ja riivisime veel kord tiheda riiviga.
Mätsisime kõik jälle kokku ja riivisime suurema auguga riiviga, need riivitud tükikesed veeretasime õrnalt erisuurusteks kuulikesteks.
Näidiseka oli meil 2 ehtsat türkiisi - üks aafrika türkiisist helmes ja üks ripats.
Mina tegin oma "kuulikesed" ainult musta akrüüliga kokku, lasin natuke taheneda ja veeretasin nendest helmed, tulemus natuke liiga kirju

Need küll välja prakeeritud kui kõige "määrdunumad", vähe värvi pinnalt maha lihvitud, aga selline peen mustrivõrgustik sarnanes väga aafrika türkiisile.
Piiga aga segas natuke tavalist aiamulda musta akrüüliga, lasi natuke kuivada ja segas oma fimokuulikestega õrnalt läbi ja hästi õrnalt veeretas helmesteks.
Mõned piiga helmestest lagunes küll küpsetamise ajal, aga peale lihvimist osutusid tema tehtud no äravahetamiseni ripatsiga.
Kahju, et neid ühtegi mulle ei jäänud ja pilte ei saa teha.

Et saaks tõesema türkiisi, ei või fimotükikesi veeretada ühtlasteks kuulikesteks, mida erineva suuruse (5-12mm) ja kujuga ja mida paksem tume mass (värv mullaga või ka hästi peeneks riivitud musta fimoga) kuulikeste vahele (ei või seda väga palju olla), seda ilusam tuleb.
Lakkida on parem poolmati lakiga. Need pildil olevad on lakitud poolläikivaga, natuke palju läiget, võrreldes ehtsate kividega.

Aga need siis ahvatluseks :o))) - alles soojakesed, mullaga tehtud, veel lihvimata ja näpujälgedega.
Kirjutasin alul, et üks nendest neljast ehtne türkiis, häh, ehtne kivike oli hoopis laua alla kukkunud. Olen ikka päris pime muti, alles lihvimiseks pihku võttes sain aru, et kõik neli on võltsingud :)

4 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

No Sa vist ikka päris tõsiselt ahvatled või?:) Ja türkiis veel mu lemmikkivi, seda on päris puhast ja ka igasugu joonistega, Sinu omaga ka. Päris ehtne näeb välja.

Liia käsitöö ütles ...

No pole võimalik vahet teha ehtsal ja järgitehtul! Ilusad!

Köögikata ütles ...

On ikka nippe, ma poleks elu sees selle peale tulnud, et mulda voolimismassi sisse segada. Kust Sa need nipid kõik võtad?

Ihhii, mis sõna mul postituse kontrolliks on: lesby

Katrin mdmB ütles ...

Oh, need on tõesti nagu päris! Uksumatu 8)