reede, 9. aprill 2010

Kui majaesine nägi 1. aprillil välja nagu aprillinali

Siis eilseks oli väljanägemine juba parem :)

Sügisel jäigi suursadude tõttu viimane niitmine koos langenud lehtede riisumisega ära, sest maa oli ikka nii läbi ligunenud, et ei olnud tark tegu isegi murul kõndida, saati siis masinat porri uputada. See oligi põhjus, miks ma ruttu-ruttu üritasin veel hinges olevaid murutaimi paksu sodikorra alt päevavalgele kribida.
Ärge pikali kukkuge, aga vot selline (tegelikult kõige all on ka äralõigatud pojengivarred) hunnik sai 2/3 murupinna riisumisest.

Aga see hunnik saab suurem, täna sain küll suuremjagu lillepeenraid riisutud, homme üritan ka ülejäänuga hakkama saada ja kogu sodi (lillevarred ja puulehed) veel otsa, mille katteks tuleb ka ülejäänud muru riisumisejääk (õnneks pole puulehti) ja siis (selle hunniku taga olev) muld paksult peale, must kile otsa ja sel hunnikul on aega kuujagu kuumeneda ja komposteeruda, enne kui lahti võtan. Peenem osis läheb freesiga peenramaasse, jämedam kompostrisse edasi kõdunema.

"Leedi Madonna" aga nautis tänast päikest, kissitas silmi ja naeratas nii, et hambakesed välkusid :

10 kommentaari:

Köögikata ütles ...

Väga kiiresti on see majaesise väljanägemine ikka paranenud küll :o)
Ja Leedi Madonna on nii armsake, ma ei jõua ära oodata, millal talle maasikad sisse kolivad.

Mariihen ütles ...

Väga kena vaatepilt! 1. aprillist 9. aprillini on õu ikka väga palju tahenenud. Saad nüüd rõõmsasti aias tööle asuda.

elfriide tramm ütles ...

peris kena see aed praegu.. ja jeerum, miuke hunnik heina! või õigemini kulu.

mul palju hullem - metsik kogus puulehti (haavalehed, igavesed latakad ja kõvad ka) ja nagu sellest veel vähe oleks, männiokastega segamini. sellist ei pane kompostrisse ka. ma ei teagi, mis ma sellega teen.

Hiline ütles ...

Selles kulus on rohkelt ka bosse poolt purustatud puulehti, vähemalt pool kindlasti. Mul ju majaesisel platsil oli veel pühapäeval vesi peal, kolmapäevaks olid pealmised lehed koos savi-mulla (mille üleujutus kaasa tõi) settega kõvaks koorikuks kuivanud ja kui tegin seda köögiakna alust muru, siis kribasin õhtupoole masinaga tagurpidi (ilma kogumiskastita)kooriku natuke kohevamaks, et saaks kuivada. Eile siis pealelõunat sain riisuma hakata, õhtuks olin ikka täitsa läbi :))) Seda pinda (äädikapuuni) ikka oma 600 m2. Sellest suurest kondimisest on tunne, et jalad nii lühikesed, et tagumik ulatub vist juba maad puudutama :)
Kenat pole veel kuskilt otsast, aga aega teha, enam ei ole millegi päästmisega kiiret.

B. ütles ...

Kas Bosse on see samblajäraja?

deia ütles ...

ehh sa ajad mulle ka selle bosse isu peale :D. Huvitav kas kuskilt seda prooviks saaks, et siis teaks kas hakata raha koguma või mitte :)

Kas sul on ta elektriline või bensukas?

MUHEDIK ütles ...

Ooo, aed hakkab ilmet võtma.
Meie veel küll säärast tööd teha ei saa. Liiga märg on, see esmane kribimine kõige soojemal kohal ei tähenda veel midagi.

elfriide tramm ütles ...

mirjam, sa tee nüüd nii, nagu tom sawyer - kutsu kõik huvilised bosset proovima. enne korralda katsed ja ütle, et igaüks ikka ei saagi nii peene riistapuuga hakkama ja... lõpuks on sul aed puhas nigu miilenki ;)

deia ütles ...

vot jah - kui sa Hiline nii kaugel ei elaks - ma tuleks kohe proovima.:)

Hiline ütles ...

Deia, mul on elektriline ja seekord oli selle paksu pealt kõvakspaakunud (üleujutus tõi savisegu sette ka veel peale), et ei saanud arugi, et juhe sleppis.
Täna käisin bauhofis, seal al-ko samblaeemaldaja VLE combi care nime all uus masin, mis mulle väga meeldis, aga kuna asus just igasugu lillesibulate ja -juurikate riiulite juures, siis mees hoidis varrukast, ei saanudki küsima minna, kas sellele kogumiskott ka külge käib (ilma selleta pole mõtet osta).
Trummi idee on hea küll, aga homme vuristan viimase lapikese ka üle :D