pühapäev, 11. aprill 2010

Vihmausse noppides :)

Maasikaid seemnest kasvatada on mu paari viimase aasta nn "ekstreemsport". Sorteerin sedasi enda jaoks maitsvamaid ja suuremaid metsmaasika- ja mehele aedmaasika sorte välja. Elemistel aastatel elasid kõik talve väga ilusti üle, sel aastal sulasid lume alt ilusad rohelised ainult aedmaasikasordid, metsmaasikad on küll enamus elus, aga kõik talvitunud lehed pruunid.
Suur oht neile veel siiani liigniiskus, mis ei taha ega taha väheneda, sest kasvumaja kõrval oleval maasikapeenral veel paks kelts all. Asusin sealt mehe suureviljalisi päästma. Ka mutimulla hunnikus olevad krookused korjasin ettevaatlikult potti õitsema, vast jäävad ellu.
Pott küll alles potitoorik ja sügisel kellelegi teisele tehtud, aga vast ei panda pahaks, hädaolukord ikkagi :)
Panin siis koera lebolat kaunistama

Ja nii ma siis istusin suurema jao tänasest päevast kompostimullast vihmausse välja noppides :)
Köögikata küsis, et miks - kes arvab ära, miks? :DDD


Vaevatasu sain ka tänase töö eest - mu umbes 12.a. Corylus avellana "Contorta" andis 3 pähklit :)

4 kommentaari:

elfriide tramm ütles ...

neid vihmausse oli mujale vaja? kompostil miskit viga - eee.. sa paned komposti ju kile alla küpsema?

Köögikata ütles ...

Noh, kui Sa maasikataimi ja krookuseid pottidesse toppisid, siis oli sinna ju mulda vaja ja poti sisse ei või vist vihmausse panna.
ennist Sa ju pikemalt oma tegevustest ei kirjutanud, ainult, et noppisid usse mullast. :oD

MUHEDIK ütles ...

Päris sarnased tegevused:) Puhastasin samuti maasikad ära, no pold ka väga suur maa muidugi, aedmaasikad talvitunud samuti paremini kui kuumaasikad.
Siis hakkasin pahupidi keerama oma köögiviljapeenart, et need lehed, mis mees minu teadmata sinna eelmisel aastal peale vedas, saaks pealepoole ja kui tarvis, korjan selle vaibalaadse moodustise üldse ära, aga nad olid kõik selleks aastaks kenasti kõdunenud.
Nüüd ootan hirmsalt vihma, kõikjal on veel jää all ja hark eriti sügavale kuskil ei lähe, aga kiiresti oleks vaja ümber istutada paar puud ja pojengid murust välja saada. Pole küll õige aeg, aga sügisesed vihmad ei lasknud seda tööd lihtsalt teha.
Noppisin samuti vihmausse:), asustasin nad kompostrisse ringi.

Hiline ütles ...

Seda siis jah, et poleks tark tegu vihmaussitanud mulda pottidesse panna, kuna ma panen põhja veel mitmekordse peenraloori, hakkaksid need (kompostimullas pisikesi sõnnikuusse praegu juba vägagi palju) sundolukorras pahandust tegema. Osa sai neid ka tagasi viidud, aga vareseisand trügis oma meheliku sarmiga oma osa norima - no kuidas siis ei anna, ta ju naabri koerte käest pätsatud konte kogu aeg ka meile tassinud :)))